Szombathely - Kapacitást bővít a Volán a buszok kihasználtsága miatt

Vizsgálatot indított a Volán, mert számos szombathelyi lakos panaszkodott a helyi buszokon tapasztalható zsúfoltság miatt – ami a járvány idején különösen okot ad az aggodalomra.

Sokan tartották elfogadhatatlannak a járvány idején egyes szombathelyi buszjáratok túlzsúfoltságát – a helyi lakosok közül többen kiemelték a 10H járatot, mint példát, amely Olad és Bébictelep között szállítja az utasokat.
 
A nyugat.hu felkereste a Volánbusz Zrt.-t a lakók panaszai kapcsán. A kérdés az volt, milyen járványügyi óvintézkedéseket végzett el a cég, s sűrítette-e a járatokat a reggeli és a délutáni csúcsidőben – írta meg a nyugat.hu.
 
Vizsgálatot indít a Volán a helyi buszok kihasználtsága kapcsán
Vizsgálatot indít a Volán a helyi buszok kihasználtsága kapcsán
 
A Volánbusz Zrt. válaszában leszögezte, hogy Szombathely helyi autóbusz-közlekedését az önkormányzattal megkötött közszolgáltatási szerződés keretein belül látja el, a helyi buszközlekedés menetrendjét és a működés paramétereit az önkormányzat határozza meg, mint a közszolgáltatás megrendelője és finanszírozója.
 
A cég elmondása szerint 2020. november 9-től sűrítette a járatait, vagyis több helyi busz viszi az utasokat. Hozzátették, azért, hogy a távolságtartás betartható legyen, a társaság a lehetőségekhez mérten inkább a nagyobb kapacitású, csuklós buszokat közlekedteti – tudatta a nyugat.hu.
 
A lakók panaszai miatt a Volán vizsgálatot indított a buszok kihasználtsága kapcsán. Ígéretük szerint ahol indokolt, kapacitásbővítést kezdeményeznek a szombathelyi önkormányzatnál.
 
Fotó: Kiss Tamás
 
B.A.