Szombathely - Módosítják a településrendezési tervet

Módosították a Vas megyei székhely településrendezési tervét, s erről mostmár a lakosság és a partnerek is értesültek, sőt véleményüket is kifejezhetik róla.

Némileg megváltoztatták a településrendezési tervet Szombathelyen, s a napokban tájékoztatót tartottak róla – így a lakók és az önkormányzat partnerei is értesülnek arról, milyen módosítások várhatók. Erről 8 napon belül a véleményüket is elmondhatják – írta meg a vaol.hu.

 

Szó volt az ELTE SEK épület mögött levő parkoló és sport-udvar átalakításáról, melyről Mátis Barna építész beszélt. Új sportpálya jönne létre a területen, futópályával és távolugró gödörrel, mely az egyetemi sportoktatást is színvonalasabbá tenné. A pihenőudvar és a biciklitároló kialakítása esetén azonban kevesebb lenne a zöld felület, ezért szükséges a terv módosításának engedélyeztetése.A településrendezési terv módosítása volt a téma Szombathelyen

A településrendezési terv módosítása volt a téma Szombathelyen

A másik kérdés az Ady tér felújítása. Sütő Gabriella főépítészi irodavezető elmondta, hogy a téren fogadóépület készülne a turistabuszok számára, de a nagy részén zöld felület lenne.

 

Az eredeti tervben a buszpályaudvar helyett parkolóház lett volna, ez tehát szintén módosításra szorul – tudatta a vaol.hu.

Meg kell változtatni a településkép védelméről szóló rendeletet is, ugyanis a benne levő reklámrendeletben nincs benne a választási törvényre való hivatkozás.

 

Az érdeklődőket leginkább a turistabuszok parkolása, a börtönépület sorsa foglalkoztatta, illetve, hogy a tervek mikor valósulnának meg – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Cseh Gábor

B.A.