Szombathely: új defibrillátorral látták el a mentősöket

Közel 7 millió forint értékben kapott új defibrillátort a Szombathelyi Mentőállomás, melyet az egyik helyi vállalat ügyvezető igazgatója adott át.

Örömmel vették a szombathelyi mentősök, hogy 2019-ben összesen 10 millió forint értékben jutott a szolgálat adományokhoz, különféle eszközök formájában.

A legújabb egy csaknem 7 millió forint értékű defibrillátor, amelyet a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezető igazgatója, Szigeti Tibor adott át a Szombathelyi Mentőállomáson december 4-én – írta meg a vaol.hu.

Újabb defibrillátor készüléket kaptak a szombathelyi mentősök

Újabb defibrillátor készüléket kaptak a szombathelyi mentősök

A készülék ugyan költséges, ám számos hasznos funkcióval bíró diagnosztikai terápiás egység – tudfatta dr. Lórántfy Mária, az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének igazgatója.

A vezető kiemelte, hogy a jelenlévő mentősök egységes ruházatukhoz jól illő lábbeliket viselnek, melyből a menőállomás 60 párat kapott.

Szigeti Tibor kifejtette: nagyon örül annak, hogy a cég újra hozzájárulhatott a mentők munkájához, a társadalmi felelősségvállalás a felsővezetés számára igen fontos. 2018-ban mellkaskompressziós készüléket adományoztak a mentőknek, idén pedig defibrillátort, de mindezek csekély dolgok a mentősök munkájához képest a cégvezető elmondása szerint – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Unger Tamás

B.A.