Szombathelyen terjeszkedik tovább az ország legjobb tehetséggondozó intézménye

Az ősztől már Szombathelyen is megtalálhatóak a Mathias Corvinus Collegium által kínált képzések. 

Országszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Mathias Corvinus Collegium által rendezett és tartott képzések. Az ország legjelentősebb tehetséggondozójának tartott Mathias Corvinus Collegium Szombathelyen hozta létre legújabb képzési központját, ahol már el is kezdődött a tanítás. 

A Mathias Corvinus Collegium már negyed évszázada jelen van Magyarországon. Az általános iskola felső tagozatától, a felsőoktatási intézményen át, egészen a felnőttképzésekig működtetnek közcéllal tehetséggondozó programokat, mindezt díjtalanul. Páratlan stratégiájuk központi eleme, hogy a klasszikus közoktatást és az egyetemi oktatást nagyon magas szintű képzésekkel és tananyagokkal egészítik ki, amely nem csupán egy szakterületet érintenek, hanem több tudományágat magukba foglalnak.

mcc_torzs
A különleges stratégiával rendelkező oktató intézmény már meg is nyitott a városban

A következő időszakban a Mathias Corvinus Collegium fő törekvése, hogy minden magyar nagyvárosban képzési központot létesítsen, majd tovább terjeszkedjenek a Kárpát-medence és Nyugat-Európa nagyvárosaiban is. A szombathelyi terjeszkedéssel már 23 városban van jelen az MCC, amelyből 14 Magyarországon, 9 pedig külföldön található. A programjaikban összesen 3700 diák vesz részt jelenleg. 

Az intézmény a városban az általános iskolásoknak, illetve a Vas megyei tanulóknak középiskolás nyújt képzéseket és programokat, de a kultúra és a gazdasági folyamatok iránt érdeklődő felnőttek számára is indulnak közösségépítő programok és előadások. 

Forrás: MTI, MCC
CS.SZ.