Szükség volt Szombathelyen halotthűtő felállítására is

Biztonsági tartalékként állítottak fel egy halotthűtőt a Markusovszky kórháznak Szombathelyen a koronavírus-járvány miatt megemelkedett halálozások miatt.

Halotthűtőt telepítettek a Jáki úti temetőbe Szombathelyen – a hűtő a Markusovszky kórházhoz tartozik, s a város jóváhagyta azt, a Vas Megyei Kormányhivatal pedig közreműködött a létrehozásában – írta meg a vaol.hu.
 
Az elhunytakat szigorúan szabályozott protokollnak megfelelően helyezik el, annak az időszaknak a feladatai pedig, amely a temetést előzi meg, főként a temetkezési vállalkozásokra hárulnak – mondta el dr. Káldy Zoltán, a Markusovszky kórház orvosigazgatója.
 
huto_szombathely_1
 
A halottak temetést megelőző elhelyezését a kórház, a Vas Megyei Temetkezési Kft., valamint a többi temetkezési vállalkozás közösen oldja meg.
 
A konténerrel bővített hűtőkapacitást biztonsági okból valósították meg, abban 20 elhunyt tárolására van mód. A hűtőkonténert a kórház számára az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosítja,teljesen üzemképessé 2 héten belül teszik – írta meg a vaol.hu.
 
Fotó: VN
 
B.A.