Szupermenzát adtak át egy szombathelyi iskolában

Reform menza kezdte meg működését a Gothard Jenő Általános Iskolában – a felújított tálalókonyha új technológiákat is alkalmaz.

Számos, megszokott ételt készítenek másként, új technológiával a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola megújult konyhájában. A felújított tálalókonyhát szeptember elején adták át ünnepélyes keretek között – írta meg a vaol.hu.

A konyha igazi 21. századi körülményeket teremt, az étkező szintúgy. A felújítás a Szupermenza program keretében történt meg. Nagyné Tancsics Ildikó, az iskola igazgatója kiemelte: mostantól jóval korszerűbb és kulturáltabb lesz az étkezés a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt, vagyis a felújítás igazi minőségi változást jelent az iskola életében.

Modern menza várja a gyerekeket a Gothard Jenő Általános Iskolában

Modern menza várja a gyerekeket a Gothard Jenő Általános Iskolában

Az intézmény 600 tanulójából csaknem 400 diák ebédel ezen a menzán, a napközis tanulók – mintegy 280-an – pedig a tízórait és az uzsonnát is itt fogyasztják. A felsősök általában otthonról hoznak ételt, de az alsósok közös étkezését felügyelik és támogatják – tudatta a vaol.hu.

A gyermekek szeptember 2-án léphettek be először az új menzára, s azóta is elégedettek vele, kimondottan kedvelik.

A megújult környezet pedig egészségnevelő hatással is bír. A diákok itt jellemzően lassabban és egymással beszélgetve esznek. Immár nyolcfős asztaloknál, a korábbi négyfősek helyett, így többen elférnek egyszerre egy asztalnál. Az ételt egyébként az Aranypatak főzőkonyha szállítja a Gothard iskolába – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Benkő Sándor

B.A.