Támogatásból oldja meg Szombathely az illegális szemét elhordását

A 87-es elkerülő út déli fele sajnos gyakran van tele illegálisan lerakott szeméttel – Ezen az áldatlan helyzeten szeretne változtatni Szombathely, melyhez pályázatot vett igénybe.

Sikeresen pályázott Szombathely, így támogatásból meg tudják oldani az illegálisan elhelyezett szemét elvitetését a város határából.
A problémás helyszín a 87-es elkerülő út déli része, ahol rendszeresen összegyűlik az engedély nélkül lerakott hulladék – írta meg a vaol.hu.
 
A támogatásból a teljes lerakót felszámolnák. A Vas megyei székhely 2020 novemberében adott be pályázatot a Belügyminisztérium által kiírt,
Tisztítsuk meg az országot! projektre, mellyel 20 millió forintra tettek szert.
 
Támogatásból szállítatja el az illegálisan lerakott szemetet Szombathely (képünk illusztráció)
Támogatásból szállítatja el az illegálisan lerakott szemetet Szombathely (képünk illusztráció)
 
Az illegális hulladékok elszállítását 11 helyszínen végzik majd február 28-ig – tudatta Horváth Soma alpolgármester, aki elmondta: attól, hogy kommunális edényekhez vagy szelektív szigetekhez tesszük le a hulladékot, az még illegális szemétlerakásnak számít.
 
Kelemen Krisztián, a bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság elnöke hozzátette, hogy 2020-ban meghirdették a nulla toleranciát azokkal szemben, akik ilyet tesznek – írta meg a vaol.hu.
 
Szombathely kül- és belterületén csaknem 30 helyszínt találtak, s 11 helyen a probléma visszatérő. Folyamatosan üzemelnek a mobil kamerák, valamint dolgoznak a mezőőrök és a közterület-felügyelet emberei.
 
Környezetünkért felelősek vagyunk, az pedig, amit most látunk az illegális szemétlerakó helyeken, mindennél jobban mutatja, hogyan kerül a veszélyes hulladék a körforgásba és onnan az emberi szervezetbe – írta meg a vaol.hu.
 
B.A.