Társadalmi felelősségvállalás!

A Civil Kerekasztal fő célja: a Kerekasztal a partneri viszony kialakításával, illetve fenntartásával biztosítja a társadalmi szervezetek részvételét a városi döntéshozatalban.

Emellett 2019-ben a Szombathelyi Civil Kerekasztal a BossConnect Mentor Program támogatásával, a GINOP-5.1.7-17-2018-00113 pályázat keretein belül, létrehozott egy új kezdeményezést, hogy támogassa és megoldást adjon fiataloknak, mentorok segítségével. 

 

Társadalmi üzenetek között szerepel, hogy önerőből sikeressé vált cégvezetők önzetlenül átadják tudásukat azoknak a tehetséges fiataloknak, akik ezt a környezetükből (család, iskola) egyébként nem tudják megkapni. A szlogen éppen ezért nem lehett más: "Azok a cégvezetők, akikről már hallottál, olyan fiatalokat támogatnak, akikről még hallani fogsz!" 

 

Társadalmi felelősségvállalás!

 

Miért fontos a mentoráció?

 

A „titkos tudás” hiánya miatt. Vállalkozói és vezetői készségeket az iskolai tanórákon alig oktatnak, pedig ezek nélkül nem lehet komolyabb jövedelemhez jutni, vagyont felhalmozni, gondoskodni saját nyugdíjunkról. Még azt sem mondják meg, hogy ehhez milyen tudást kellene keresned valahol máshol. Sok erőfeszítést igényel, amíg önerőből, szorgalommal összeszeded majd ezeket a képességeket, és kialakítod azt a szemléletmódot, ami végül sikerre visz. Mi segítünk lerövidíteni ezt az utat.

 

Azért jött létre Magyarország legnagyobb üzleti mentor hálózata, hogy tehetséges fiataloknak segítsünk olyan vállalatvezetőket és cégtulajdonosokat találni, akik sikeresebbé teszik az indulásukat. Több mint 80 mentorunk és eddig közel 900 mentoráltunk sikeres együttműködése igazolja a rendszerünk eredményességét.

 

A Program nem csak a fiataloknak ad támogatást, de segítséget nyújt cégek és felsővezetők számára is. A vezetői tanácsadás segíti meghatározni a vezető erősségeit, fejlesztendő területeit, melyek a későbbi döntéshozatal szempontjából meghatározóak lesznek. Támogatja a vezetői szerephez kapcsolódó feladatok hatékony szervezését, valamint a vezetői szereppel kapcsolatban felmerülő nehézségek megválaszolásához nyújt segítséget. Megoldást ad a leterhelt és kiégett állapot kezeléséhez, amivel sok felsővezető és cégtulajdonos szembesül.