Tavasszal újra lesz Herényi Virágút

Tizennyolcadik alkalommal kerül sor a Herényi Virágút megrendezésére Szombathelyen. A szervezők áprilisban tartanák meg az üdítő rendezvényt.

Áprilisban újra virágba borul Szombathely egy része: már lezajlott a sajtótájékoztató a Herényi Virágút ügyében a Herényiek Házában.

A nagy eseményt április végére tervezik – 18. alkalommal kerül majd megrendezésre a Herényi Kulturális és Sportegyesült szervezésében a Herényi Virágút, mely hazánkban egyedi – írta meg a vaol.hu.

A Herényi Virágút csaknem egy négyzetkilométeren helyezkedik el, 30 helyi virág- és dísznövénykertész mutatkozik be rajta, s egyben virágvásárt rendez.

Nagy Krisztina szervező elmondta: idén a virágok és a szórakoztató programok terén is történnek majd újítások, s ez nagymértékben köszönhető annak, hogy jártak a Művészetek Völgyében szakmai tanulmányúton. Szeretnének az ott tapasztaltakból átültetni néhány gyakorlatot – tudatta a vaol.hu.

A Művészetek Völgyének szervezője javasolt nekik együttműködést, s erről hamarosan megállapodást is kötnek. A Herényi Virágút ugyanis helyi értékeket mutat be, de a rendezvény országos szinten és példát mutathat.

Öt helyszínre közös, ezer forintos karszalaggal lehet majd bemenni, de a Herényi Virágút teljes útvonala és több helyszíne ingyenes – mondta el Simon Ádám szervező.

Dr. László Győző, aki maga is lelkesen látogatja az eseményt, kiemelte: Szombathely továbbra is támogatni fogja a Herényi Virágutat – írta meg a vaol.hu.

A növényekkel kapcsolatos programok mellett természetesen koncertek, sporttal és gasztronómiával összefüggő bemutatók is lesznek az eseményen.

B.A.