Több hónapos történelmi programsorozat van készülőben

Mivel a százezres látogatottsággal rendelkező Savaria Történelmi Karnevált a jelenlegi korlátozásokat figyelembe véve nem lehet biztonsággal megtartani, így több hónapos programsorozat léphet idén a helyébe.

Horváth Soma alpolgármester és Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője a város hivatalos honlapján megjelenő közleményben a város helyzetéről és a Savaria Történelmi Karneválról is szót ejtettek: 

“A város nehéz anyagi helyzetbe került, a karnevál szervezéséhez és megrendezéséhez szükséges csaknem 70 millió forint sem áll rendelkezésre. A karnevált a jelenlegi helyzetben nem lehet biztonsággal megtartani, nem lehet lezárni az egész várost, hogy belépéskor a védettségi igazolványt ellenőrizni tudják.”

A szombathelyiek ugyanakkor nem maradnak szórakoztató programok nélkül: több hónapos rendezvénysorozattal várják az érdeklődőket, amellyel a városalapítás korát idézik majd fel. A rendezvénysorozat augusztusban indul el, méghozzá több napig tartó műsor programmal. A program pontos részletei még kidolgozás alatt vannak és azokat majd egy következő sajtótájékoztatón kívánják bemutatni.
 
szombathely_torzs
A Savaria Történelmi Karnevál ugyan elmarad, azonban idén sem maradnak történelmi témájú rendezvények nélkül a szombathelyiek

A több hónapon át tartó rendezvénysorozatot a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. szervezi meg a szombathelyi kulturális intézmények segítségével és bevonásával. A nyár végén tartandó eseményen Szombathely alapítási korának éveit mutatják majd be, ahol a járvány ellenére is biztonságos szórakozást tudnak nyújtani a látogatóknak, valamint lehetőséget is tudnak biztosítani a szombathelyi kisvállalkozásoknak és vendéglátósoknak a kitelepülésre. 


Forrás és fotók: Szombathely hivatalos honlapja, Szombathely Értéktára, Savaria Történelmi Karnevál Facebook-oldala
CS.SZ.