Több mozgáskorlátozott parkoló kellene a kórházhoz?

Kevés a mozgáskorlátozott parkoló Szombathelyen – ezek mennyiségének növelését kezdeményezte a kórház onkológiai tömbjének bejáratánál dr. Hende Csaba parlamenti alelnök.

Több mozgáskorlátozott-parkolóra lenne szükség Szombathelyen a Markusovszky kórháznál – ilyen beállóhelyek felfestését kezdeményezte dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője. Az új felfestéseket az onkológiai tömb bejáratához közel készítenék el, ami a Hübner utca felől érkező, nehézkesen mozgó betegeknek igen jól jönne – írta meg a vaol.hu.

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök elmondta, hogy 2020. november 13-a óta péntekenként önkénteskedik a kórház onkológiai járóbeteg-szakrendelésén, s többen és többször is fordultak hozzá azzal a kéréssel, hogy a bejárat közelében több mozgáskorlátozott-parkolót kellene létesíteni.

Több mozgássérült parkolóra lenne szükség a Markusovszky kórháznál

Több mozgássérült parkolóra lenne szükség a Markusovszky kórháznál

A kérés jogos, hiszen a pácienseknek, akik nehezen mozognak, problémát jelent messzebbről gyalogolni, ha nincs parkolóhely a bejárathoz közel.

Az a 75 beállóhely, amelyet az új Egészségügyi Alapellátó Központ mellett létesítettek, s parkolótárcsával 3 órán át bárki állhat ott, már javított a környék parkolási problémáin.

Hende Csaba szerint talán sikerül megoldani, hogy pár darab, már meglevő parkolóhelyet átminősítsenek a Hübner utcai tömb bejárata mellett, s mostanra az talán mások érdeksérelme nélkül is kivitelezhető – tudatta a vaol.hu.

Fotó: Cseh Gábor

B.A.