Új eszközöket kapott a Markusovszky Kórház

Bővült a szombathelyi kórház infektológiai osztálya. Az új eszközök lehetővé teszik, hogy a betegeknek kevesebbet kelljen várni, s egyes kezelések, vizsgálatok is gyorsabban elvégezhetőek lesznek.

Új eszközöknek örülhetnek a Markusovszky Kórház dolgozói és persze a betegek Szombathelyen. Az infektológiai osztály adományokat kapott egy német tanácsadó cég helyi területi igazgatóságától, mely a társadalmi felelősségvállalás jegyében ajánlotta fel azokat az intézménynek – adta hírül a vaol.hu.

A berendezések között mérleg, pumpa, infúziós állványok és vérnyomásmérő is található – összértékük közel 1 millió forint. Schneider Ferenc főorvos köszönetét fejezte ki az adományozó cég képviselőinek. Olyan eszközökről van szó, melyek állandóan használódnak, ezért rozsdásodnak, tisztítani nem lehetséges őket, ezért cseréjüknek folyamatosan kellene lenniük.

Egymillió forint értékben kapott eszközöket adományból a Markusovszky Kórház

Egymillió forint értékben kapott eszközöket adományból a Markusovszky Kórház

A még használható, de már rossz állapotú berendezéseket eddig egyik kórteremből a másikba hordták – most minden helyiségben lesz eszköz – írta meg a vaol.hu.

Wittinger Dénes, az OVB Vermögensberatung Kft. regionális igazgatója elmondta: létezik cégüknél egy pályázati program, mely a társadalmi felelősségválallalásukat hivatott kiteljesíteni. A 2017-es pályázati kiírás megjelenésekor rögtön pályáztak szombathelyi és nagykanizsai irodájukkal. Lokálpatrióták, ezért első gondolatuk volt az egészségügy, a gyerekek és a szombathelyi kórház támogatása – tudatta a vaol.hu.

Fotó: Nagy Jácint

B.A.