Új napelempark épül Szombathelyen

A Schaeffler-társaság szombathelyi leányvállalata újabb törekvésekkel rukkolt elő az energiahatékonyság érdekében.

Ismét megmutatta a Schaeffler Savaria Szombathelyen, hogy mennyire fontos számukra az energiahatékonyság és a környezettudatosság, hiszen idén februárban elkezdték legújabb napelemparkuk kialakítását. 

A Schaeffler-csoport szombathelyi leányvállalata közel 4000 kWp teljesítménnyel megáldott napelemparkot épít fel a város szélén. Ez lesz a cég eddigi legnagyobb ilyen jellegű létesítménye Magyarországon.

sch_torzs

Ez lesz a cég eddigi legnagyobb teljesítményű parkja

A Schaeffler egyébként egy világszerte ismert ipari és autóipari nagyvállalat, mindemellett pedig Szombathely egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvállalata, amely a jövő technológiákra is kiemelt figyelmet fordít. 

Legújabb beruházásukat azért valósítják meg, hogy a cég működése energiahatékonyabb legyen, mindemellett pedig teljesítsék azokat a klímavédelmi célokat is, amelyeket még korábban építettek be a hosszú távú stratégiába.

A vállalat fő célja, hogy az évtized végére teljes mértékben klímasemleges módszerekkel oldják meg a termelést, 2040-re pedig már a teljes ellátási lánc működését is fenntartható technológiával tervezik végrehajtani.

Forrás: Schaeffler
CS.SZ.