Új teniszcentrum készül Szombathelyen

Örülhetnek a sportrajongók: a Vas megyei székhely Késmárk utcájában új teniszközpontot hoznak létre, s nemcsak a régi pályák újulnak meg, hanem újak is készülnek.

Megújul a tenisz centrum Szombathelyen. A munkálatok már rá is fértek a város sportlétesítményére, mivel a régi teniszpályák 1930-ban készültek.

Most a Modern Városok program keretében újítják fel a központot: új klubépület készül és olyan pályák, amelyeket nemzetközi versenyre is lehet használni – írta meg a vaol.hu.


Tenisz: új pályák és klubépület is készül Szombathelyen

Tenisz: új pályák és klubépület is készül Szombathelyen

Négy fedett teniszpályát hoznak létre a pálya mögötti futókör helyén – tájékoztatta a lapot Miklós Róbert építészmérnök. Ezen a részen ugyanis a futópálya elgazosodott és nem használható. Az eddigi hat pályán a felső réteget eltávolítják, új salak kerül rá és kiszélesítik. Nagyobbak lesznek a pályák közötti területek, így a teniszpályák is szélesebbek lehetnek.

Magát a központ épületét 2 szintesre tervezik, s az emeleten levő teraszról lehetne látni a mérkőzéseket is – tudatta a vaol.hu.

A közösségi térbe lépve a földszinten női és férfi öltözők lesznek, szertár és gépészeti helyiség, míg az emeleten a fitneszterem, tanulószoba, tanterem, iroda és vizesblokk kerülne kialakításra.

A jelenlegi épület helyére a szakemberek parkolókat terveznek, ugyanis abból túl kevés van.

A tenisz centrum felújítása 268 millió forintba kerül és várhatóan 2019 végéig készül el – adta hírül a vaol.hu.

B.A.