Újranyit a szombathelyiek népszerű üzletháza

Fél éve bezárt, s nem lehetett tudni, mikor nyit újra a Zone bevásárlóközpont a Vas megyei városban. Örülhetnek a szombathelyiek, mert már az utómunkák zajlanak az üzletekben.

Sokáig kérdéses volt, újranyitják-e a Zone bevásárlóközpontot Szombathelyen. Most azonban kiderült, hogy a Diófa alapkezelő – mely felel a bevásárlóparkért – már mindenütt végzett, s a javítások miatt már csak a feltehetően szükséges csempézések hiányoznak. A bérlők ismét „visszaköltözhettek” boltjaikba – írta meg a vaol.hu.A hírek szerint minden üzlet újra tud nyitni 2019 júliusa folyamán, egészen pontosan július 11-én – ám a Müller drogéria még kérdéses, mivel vele egyelőre nem jött létre megállapodás.

A fél esztendeje bezárt üzletközponttal kapcsolatban több híresztelés is terjedt Szombathelyen, arról, miféle gázok okoztak problémát a környéken. Állítólag néhány üzlet dolgozói folyamatos rosszullétről számoltak be – adta hírül a vaol.hu.

Az alapkezelő tájékoztatása szerint több anyag is gondot okozott, a szakértők számára sem derült ki sokáig, mi a baj – a méréseknek köszönhetően több, egészségre káros gázt mutattak ki, de az egészségügyi határértéket egyik sem lépte túl. A szakembereken kívül másnak ezek az adatok nem jelentenek többletinformációt, azonban igyekeztek a dolgozók és vásárlók számára a lehető legbiztonságosabb megoldást találni – írta a vaol.hu.

L.A.