Végre itt a jó idő, végre előkerülhet a bőrkabát!

A jó idő beköszöntével egyre többek szekrényébe kerül be vagy éppen bukkan elő a onnan az időtálló ruhadarab, a bőrkabát. Ma már elképzelhetetlen, hogy valamilyen fazonú dzseki ne képezze alapját a ruhatárunknak.

A legváltozatosabb ruhadarab: a bőrkabát

 

Bármelyik divat szakértőt is kérdezed meg, hogy mely ruhadarabok kell, hogy egy alap ruhatárat alkossanak, egészen biztosan benne lesz a felsorolásban a bőrkabát is. Nem véletlen, hiszen ma már nem pusztán a klasszikus szabású, fekete dzsekik közül válogathatsz, hanem a választéknak gyakorlatilag csak a képzelet szab határt.

 

Elegáns, rövid vagy motoros bőrkabát, piros, fehér vagy a klasszikus fekete színben - ma már bármilyet megtalálsz a boltokban. A nagy választék előnye nem csupán az, hogy mindenki kifejezheti a személyiségét a megfelelően megválasztott kabáttal, elősegíti azt is, hogy akár évszakokon átívelően is hordható ruhadarab kerüljön be a szekrénybe. Ráadásul függetlenül attól, hogy milyen testalkatod van, a megfelelő fazon megválasztásával biztosan jó befektetést csinálsz!

 

Mivel viselheted a bőrkabátod?

 

De miért is olyan jó döntés egy bőrkabát? Főként azért, mert számtalan fazonban fellelhető, ráadásul már a színekben sem kell kompromisszumot kötni. Attól függően, hogy melyik típusú kabátot választottad, akár a mindennapos öltözéked részét is képezheti.

 

A tökéletes bőrdzsekit viselheted ugyanis akár sportos, akár elegánsabb ruháiddal együtt, senki nem fog furcsán nézni rád. A lényeg, hogy ismerd a ruhatárad alap stílusát, és annak megfelelő bőrkabátot válassz. Ha jellemzően zakók és öltönyök sorakoznak a szekrényedben, a zakó szabású lesz a te darabod, egyéb esetben pedig egy motoros dzseki lesz a biztonságos választás számodra is.

 

 

Az átmeneti kabát mint férfi öltözködés alapkelléke

 

Szeresd és ápold megfelelően, így szinte örökre a tiéd maradhat

 

Ha sikerült megtalálnod a neked való fazont és már számtalan kombináció megjelent a fejedben azt illetően, hogyan is fogod viselni új ruhadarabodat, már csak két dolog marad hátra: vásárold meg a kiszemelt kabátot és vigyázz rá.

 

A férfi ruházati üzletekben rengeteg műbőr kabátot találsz, azonban ha minőségibb, valódi bőrből készült darab mellett teszed le a voksod, hosszú évekig, akár életed végéig hű társad lesz.

 

Ahhoz, hogy akár tíz vagy húsz év múlva is kifogástalan állapotban élvezhesd a kiválasztott kabátot fontos, hogy az ápolására is odafigyelj. Először is tudd, hogy milyen bőrből készült álmaid dzsekije, majd annak megfelelően válassz hozzá ápolószert és ne feledkezz meg az impregnálásról sem.

 

Amikor éppen nem hordod bőrkabátodat, akkor pedig gondoskodj a megfelelő tárolásról annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé viselje az meg a ruhát, megőrizve ezzel újkori ragyogását.