Vép felől is elkészülhet a bicikliút – támogatással

Korábban meghozták már a döntést arról, hogy Szombathely és Vép között támogatással megépülhet a kerékpárút szombathelyhez tartozó szakasza, most azonban a vépi szakaszt is kisegítették.

Örülhetnek a Szombathely és Vép között biciklivel közlekedők. Már februárban született ugyanis döntés arról, hogy támogatással a Vép-Szombathely közötti bicikliútszakasz megyeszékhelyhez tartozó szakaszát megépítik – most azonban kiderült, támogatást kap a vépi szakasz is – adta hírül a vaol.hu.

Hamarosan indulhat a Vép-Szombathely közötti bicikliút építése

Hamarosan indulhat a Vép-Szombathely közötti bicikliút építése

A vépieknek nagy álma válik valóra a kerékpárúttal. Korábban Szombathely már megnyerte a körfogalom és a vépi napelempark közötti szakasz elkészítésére vonatkozó pályázatot, ám akkor a vépit még nem bírálták el.

A napokban megszületett a döntés arról, hogy ezt is engedélyezik. A 100 százalékos támogatás összege csaknem 282 millió forint.

Vas Megyei Önkormányzattal konzorciumban benyújtott pályázatban az áll, hogy a bicikliút-szakasz a Vép és Szombathely közötti 8443-as számú út déli oldalán épül meg, két sávval – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Ohr Tibor

B.A.