600 millió forintból újul meg Körmend belvárosa

Körmend Város Önkormányzata 600 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a “Zöld város kialakítása” című felhívás keretein belül, amely által a belváros kerül felújításra - tette közzé Körmend város hivatalos oldala. 

Körmend belvárosának rehabilitációja és felújítása során a zöldfelületek megújítására kerül sor, mindemellet pedig egy olyan többcélúan használható épület kialakítása is létrejön, amely a közelben lévő iskola művészeti képzéséhez kapcsolódóan művészeti együttesek, szakkörök, egyesületek otthonává válna - derült ki a hivatalos dokumentációból. Az újonnan kialakított épület olyan események és előadások helyszínéül szolgálhatna, amely eleve kisebb közönséget vonz, tehát kisebb előadótermet is igényel. 
 
A tervek szerint az épület felújításához és bővítéséhez kapcsolódóan az előtte található közpark területe is bevonásra és megújításra kerül, valamint egy büfét is létrehoznak. A beruházás által kijelölt területen a zöldfelületek, illetve az azokhoz kapcsolódó infrastruktúrák is megújításra kerülnek. A projekt részeként továbbá egy új szolgáltató ház kialakítása is kivitelezésre kerül, amellyel segítik Körmend város gazdaságának fejlődését, valamint a foglalkoztatás bővülését is. 
 
kormend_projekt
Körmenden már korábban is zajlottak zöldterületi rehabilitációk
 
A projekt általi beruházás hozzájárul a zöld környezet kialakításához, ezek gazdaságos fenntartásához, amelynek eredményeként a terület alkalmassá válik arra, hogy a családok és a fiatalok hasznosan tölthessék szabadidejüket. A fejlesztés során olyan környezetbarát és energiatakarékos technológiák is alkalmazásra kerülnek, mint például a napelemes rendszer használata, vagy a ledes közvilágítás megteremtése. Ezen technológiák által környezetvédő módon biztosítható a kiépített infrastruktúra működtetése, elősegítve a fenntartható fejlődést.
 
A projekt várhatóan 2022. november 30-ig kerül befejezésre. 
 
(Forrás: Kormend.hu)
CS.SZ.