A hó miatt még az áramszolgáltatás is szünetelt Vas megyében

Nyolc településen ment el az áram a havazás következtében február 8-ára virradó reggel. A probléma Zala megyét is érintette. Az 1800 fogyasztó fele azonban Vas megyei.

Komoly gondot okozott a havazás Zala és Vas megye 23 településén: február 8-án arra ébredtek az emberek, hogy nem működik az áramszolgáltatás – írta meg a vaol.hu.

A hó miatt kialakult helyzet 1800 fogyasztót érint, a fele Vas megyei - Csákánydoroszló, Halogy, Kerkáskápolna, Magyarszombatfa, Nagyrákos, Őriszentpéter, Szatta és Szőce tartozik azon települések közé, ahol az árammal problémák akadtak.

Havazás: Vas megyében nyolc településen is áramkimaradás volt

Havazás: Vas megyében nyolc településen is áramkimaradás volt

Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott vezetője elmondta: a szolgáltató szakemberei gőzerővel dolgoztak az üzemzavar elhárításán, de hogy az áramkimaradást légvezeték-szakadás okozta-e, vagy a transzformátorállomás hibája, 8-án reggel még nem tudták megmondani – tudatta a vaol.hu.

A Vas megyei településeken február 8-án délelőtt már csak 614 helyen nem volt áram, s az E-on Energiaszolgáltató Kft. sajtószóvivője, Varga Ivett szerint több fa dőlt meg, s a fák elszakítottak légvezetékeket.

A hó súlya miatt ugyanis a felázott és vizes föld több fának adhatja meg a „kegyelemdöfést”, és elszakíthat villanyvezetéket. Az E-on szakemberei azonban készülnek a helyzetre – adta hírül a vaol.hu.

B.A.