Aszfaltra és vízelvezető árokra várnak Nádasdon

Hosszú ideje probléma a Szombathely közelében levő település egyik eldugott részén az aszfalt és a vízelvezető árok hiánya. A nádasdi Temető utcában igen nehézzé vált a közlekedés.

Sürgős segítségre lenne szükség Nádasd egyik félreeső utcájában. A Temető utcaiaknak egyre nehezebb a közlekedés, mert sem aszfaltozott út, sem vízelvezető árok nem áll rendelkezésükre.

Száraz időben még csak-csak megvannak, de ha változékonyra fordul az időjárás és sok eső zúdul a településre, a Temető utcaiak elkeseredetten figyelik az eredményt. A napi közlekedést cseppet sem könnyíti meg, hogy nincs útburkolat és vízelvezető árok. Emiatt egy-egy nagyobb esőt követően áll a víz nemcsak az utcán, hanem az udvarokban is áll. Az utca egy-egy részen akár bokáig is érhet a víz – írta meg a vaol.hu.

Horváth József a nádasdi Temető utca lakója - aggasztják a körülmények

Horváth József a nádasdi Temető utca lakója - aggasztják a körülmények

A helyiek évek óta várnak megoldásra, úgy vélik, rendszeresen kimarad a felújításokból az utcájuk és ez már valóban tűrhetetlen.

Átmeneti megoldásként a földútra kavicsot szórtak le, melyet azonban mindig újra fel kell tölteni, ha nagyobb eső esik – tudatta a vaol.hu.

Az eső és a sár eleve probléma, ám télen, ha lefagy a kavicsréteg és hó lesz, az utcába szinte képtelenség lesz behajtani.

Nádasd polgármestere, Karvalits Zoltán tisztában van a helyzettel, ám sajnos nemigen lát módot rá, hogy a közeljövőben megoldják a dolgot.

Elmondta: anyagi lehetőségei meglehetősen korlátozottak, ezért figyelembe kell venniük, hányan élnek az adott utcában. Nádasdon minden évben megújítottak egy-egy útszakaszt. A beruházást önerőből és pályázati pénzből szeretnék kivitelezni.

A polgármester hozzátette: előző évben a havazást követően a Temető utcaiak segítségére siettek, hogy a betegek szállítása, orvoshoz juttatása megoldott legyen – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Szendi Péter

B.A.