Átadták a körmendi Vadászlakot

Még korántsem tökéletes, ám jelenlegi állapotában már átadható volt a Vadászlak Körmenden – a megnyitása ünnepélyes keretek között le is zajlott.

Április végén megnyitotta kapuit a körmendi Vadászlak, s bár ez az épület már készen áll, magán a Batthyány-kastélyegyüttesen még bőven van mit csinálni. Két, országos szinten is jelentős műemlékről van szó, melyek közül most a Várkert eldugottabb részében álló Vadászlakot újították fel – írta meg a vaol.hu.

Körmendi Vadászlak - átadták a megszépült épületet

Körmendi Vadászlak - átadták a megszépült épületet

A rekonstrukció nagyon szépen sikerült, a munkálatokat az EGT Finanszírozási Alap közel 155 milliós támogatásából, valamint a körmendi önkormányzat 7,7 milliós önerejéből végezték el. Az összegből nemcsak az épület küllemét élesztették újra, de átalakításokat is végeztek az új funkciók érdekében.

Kulturális térré is válik ugyanis a Vadászlak, állandó és időszaki kiállításokkal.

A gyönyörű épület egyébként többletforrásokat is igénybe venne, ezért a körmendi képviselőtestület legutóbbi ülésén egy 19 millió forintos pályázatot nyújtott be, s ha pozitívan bírálják el, a Vadászlak fejlesztése is folytatódhat. A kiegészítő támogatásból a helyi kötődésű tárgyi és szellemi emlékeket mutatnák be méltó módon – adta hírül a vaol.hu.

Fotó: Szendi Péter

B.A.