Bük: a templom melletti parkból élménypark lesz

Ligetes parkot létesítenek a büki katolikus templom melletti zöld részen. A szépen rendbehozott park igazi turistacsalogatónak számít majd.

Jelenleg szinte erdőre emlékeztet a büki katolikus templom kertje. Az örökzöldek szinte egymásba nőttek és alig látszik az épület. Közel egy év múlva azonban más képet fog mutatni ez a zöld terület: rekonstrukciót végeznek majd a Szent Kelemen plébániatemplom parkjában – adta hírül a vaol.hu.

Mivel a közbeszerzési eljárás már lezajlott, a dokumentumot kézbe veszi a közbeszerzés-felügyeleti osztály. Miután megkapják az eljárásról a tanúsítványt, jöhet a szerződés és a park fizikai megújítása – mondta el Molnár Zoltán pályázati referens.

Élménypark épül a büki templomkert mellett

Élménypark épül a büki templomkert mellett

A nyertes büki cég 270 nap alatt végzi majd el a munkát – írta meg a vaol.hu.

A Szent Kelemen köré tematikus utat építenek, s 2020-ban elkezdődik az ültetés is. A táblákon QR-kódot lehet majd leolvasni.

Molnár Zoltán elmondta, hogy a büki önkormányzat partneri viszonyban áll a helyi római katolikus plébániával és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, illetve Zsira önkormányzatával, ahol egy szobrot újítanak fel. Baranyai Róbert alpolgármester megjegyezte, hogy a közös program keretében kerékpárúti is összeköti majd a két települést.

Fotó: Szendi Péter/szentkelemenbuk.hu

B.A.