Elkészült a 87-es főút felújítása

Teljesen befejeződtek a Kőszeget és Ausztriát összekötő 87-es főút új szakaszának kivitelezési munkálatai. 

1,5 milliárd forintból megújult a 87-es főút a Kőszeget Ausztriával összekötő szakasza. A projekt részeként új nyomvonalat is építettek a kivitelezők, továbbá több száz méteren a meglévő szakaszt is felújítottak. 

Az útépítési és útfelújítási munkálatok mellett új csomópontokat alakítottak ki és a 8723-as mellékút új nyomvonalat kapott. 

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) egy újabb ellenőrző helyet is létrehozott a határon, ami az ideiglenes és alkalmi ellenőrzést teszi lehetővé. A megújult útnak köszönhetően Kőszegről és a megyéből könnyebbé válik az osztrák települések elérhetősége. 

87_es_ut_torzs

A projekt a határmenti települések közötti elérhetőséget javítja

A beruházási dokumentum szerint a projekt célja is éppen az volt, hogy javítsák a magyar és osztrák települések közötti megközelíthetőséget, amellyel a határon átnyúló infrastruktúrában rejlő lehetőségeket is hatékonyabban kiaknázhatják a lakosok

Az út nem csak Vas megye, de az egész ország új kapuja lehet Ausztria irányából. A határmenti szakaszokon további fejlesztések várhatók a jövőben, a cél pedig, hogy 2028-ra, Kőszeg 700 éves évfordulójára teljesüljenek a korszerű közlekedési feltételek a város környékén

Forrás és képek: MTI, Magyar Építők, NIF Zrt.
CS.SZ.