Hat helyen lesz hulladékgyűjtő-sziget Körmenden

Több, korábban létesített szelektív hulladék-gyűjtő sziget felszámolására került sor a Vas megyei településen – most hat helyszínen alakítanak majd ki újakat.

A figyelmeztetések ellenére sokan helyeztek el szemetet ott is, ahol nem szabadott volna: ezért számolták fel a korábban létesített szelektívhulladék-gyűjtő szigeteket Körmenden.
 
Az új döntés értelmében a város 6 helyszínén hoznak létre másikat, ahol térfigyelő kamerák kísérik majd figyelemmel, mi történik.
 
Az illegális és szabálytalan hulladék-elhelyezés büntetési tételeit rendeletben szabályozzák majd, így azok, akik a gyűjtőszigeteket továbbra sem használják megfelelően, komoly pénzbírságot is kaphatnak – tudatta a vaol.hu.
 
A szelektív hulladékgyűjtés szabályait be kell tartani
A szelektív hulladékgyűjtés szabályait be kell tartani
 
Minderről Bebes István polgármester számolt be, aki azt is hangsúlyozta, fokozott együttműködést várnak a lakosságtól. Az új típusú hulladékgyűjtő edényeket 2 hetente ürítik majd.
 
Ezeket az alábbi helyeken találhatják meg a lakók: a Molnár Lajos utcában, a várkert bejáratánál, a Bástya utcában a bolt parkoló nyugati részén, a Bartók-lakótelepen a játszótér keleti oldalánál, az Ady utcában, a Dózsa György utca 24-es számnál, illetve a Rákóczi utcában, a presszó mellett levő parkolónál – írta meg a vaol.hu.
 
B.A.