Huszonkét Vas megyei óvodaudvar újul meg

Több mint húsz településen szépülnek az óvodaudvarok Vas megyében. A projekt a Magyar falu program keretében valósul meg.

Számos óvodaudvart újítanak fel a Magyar falu programon keresztül Vas megye területén. A Miniszterlenökség közlése szerint összesen 649 pályázat nyert támogatást Magyarország-szerte, a Magyar falu program részeként, amelynek célja az óvodák megszépítése – tudatta a vaol.hu.

A nyertesek többsége közel 5 millió forintból korszerűsítheti óvodaudvarát. Vas megyében a Szombathely közeli települések közül Vaskeresztes és Pornóapáti győzött.

Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője a német nemzetiségi oktatás kapcsán kiemelte, a családok számára fontos, hogy jó helyen tudhatják csemetéjüket és az anyukáknak is legyen módjuk munkát vállalni.

V. Németh Zsolt Dél-Vas megyéről szólva hangsúlyozta, hogy minden pályázó nyertes. Az épületek mellett az óvoda kertjére is figyelmet kell fordítani, hiszen a gyerekek sok időt töltenek ott – írta meg a vaol.hu.

A Magyar falu program újabb és újabb pályázatainak győzteseit folyamatosan hirdetik ki, Észak-Vas megyébe milliárdos forrás érkezett – mondta el Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Választókerületében több óvodát is fel tudtak újítani az utóbbi időben, s most az udvarokra is jut pénz – tette hozzá.

Természetesen a falvaknak még vannak terveik, s tovább folyik a közös munka.

Szerepel köztük például a polgármesteri hivatalok felújítása, szintén a Magyar falu program keretében. Három Vas megyei település gazdálkodhat többmillió forintból. Ikervár 50, Pusztacsó 30, Horvátlövő pedig 20 milliót kapott – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Cseh Gábor

B.A.