Jobb körülmények négy Vas megyei településen

Négy települést látnak el közművekkel 2020 közepéig – a változást 25 éve szeretnék elérni a helyiek, s most sor kerülhet rá.

Huszonöt esztendeje szeretnék az acsádi, meszleni,váti és vasszilvágyi lakosok, hogy megvalósuljon a közművesítés. A szennyvízhálózat kiépítése hosszú ideje várat magára, most azonban 1,7 milliárd forintból megtörténik a korszerűsítés.

A 2 év múlva, azaz 2020 közepére megvalósuló összeközművesítés nem kerül külön pénzébe a falvaknak, beleértve a büki szennyvíztelep bővítését – adta hírül a vaol.hu.

Összközművesítés lesz négy Vas megyei településen - állami és uniós támogatásból

Összközművesítés lesz négy Vas megyei településen - állami és uniós támogatásból

Vasszilágy polgármestere, Szabó József mind a négy érintett települést képviselte a Bükön tartott sajtótájékoztatón. A szennyvízelvezetés mind a négy faluban kiépül, összesen 1,7 milliárd forintból, a büki szennyvíztisztító telepet pedig bővíteni fogják.

A pénzből ugyanis erre is jut bőven. Szabó József egyébként 26 éve kéri, hogy fejlesszék ilyen szempontból a falvakat s köszönetét fejezte ki Ágh Péter országgyűlési képviselőnek.

Az önrészt az állam fizeti, míg az összeg fennmaradó részét európai uniós támogatásból fedezik – adta hírül a vaol.hu.

Büköt egyébként külön is kiemelték, mivel az elmúlt időszakban több milliárd forintos fejlesztés valósult meg a településen – ilyen a Nestlé 20 milliárdos beruházása, valamint az 1 milliárd forintos gyógyhelyfejlesztési támogatás.

Fotó: Nagy Jácint

B.A.