Kézilabdapályát újítanak fel Sárváron

Pályázatot nyert a műanyag borítású futókör kialakítására a sárvári önkormányzat – emellett azonban a kézilabdapályát is felújíthatják a Csónakázótó szomszédságában.

Felújíthatja kézilabdapályáját is Sárvár. Az önkormányzat a közelmúltban pályázatot nyert a műanyag borítású futókör megvalósítására, s a keretből megszépülhet a sportpálya is – adta hírül a vaol.hu.

A 38 millió forintos összeget a Magyar Kézilabdaszövetség (MKSZ) biztosítja. A támogatás 100 százalékos, vagyis az önkormányzatnak nem szükséges önerővel hozzájárulnia.


Ágh Péter és Kondora István a kézilabdapályáról tárgyal

Ágh Péter és Kondora István a kézilabdapályáról tárgyal

Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta: a Csónakázótó körüli terület Sárvár egyik legszebb zöld területe, s komoly fejlesztési lehetőségeket rejt. Szándékuk szerint a városhoz méltó körülményeket szeretnének itt létrehozni. Huszonegyedik századi sportpályát alakítanak ki a helyszínen – írta meg a vaol.hu.

A részletekbe menő felújítás ismét egy lépéssel előrébb jutott – emelte ki Kondora István polgármester. Mint mondta, az önkormányzatnak a felújításban partnere a Sárvári Kinizsi Sportegyesület kézilabda-szakosztálya. A jelenlegi pályát a támogatásból műanyaggal borítják, ki lesz építve a csapadékvíz-elvezetés és megvalósul a pálya körbekerítése. Labdafogó hálókat is terveznek. Az új pálya 2020 nyara végére készülhet el – tudatta a vaol.hu.

Fotó: Ohr Tibor

B.A.