Körmend új gépekkel rendezi a várost

Megfiatalodott a gépállomány a Vas megyei városban – az önkormányzat támogatásának hála a városgondnokság végre bevetheti új eszközeit Körmend szépítéséért.

Több új gép is gondoskodik ezentúl Körmend szépségéről, rendezettségéről. Megújult ugyanis a Körmendi Városgondnokság gépállománya – írta meg a vaol.hu.

Sövegjártó Zoltán, az intézmény vezetője elmondta, hogy még 2020 tavaszán beszerezték az emelőkosaras kocsit, mely akkor jön a legjobban, amikor ingatlanokat kell kezelni, fákat metszenek, magasban végeznek munkát – ilyen az adventi díszek felrakása- és leszedése is – tudatta a vaol.hu.

Több gépet is beszerzett a Körmendi Városgondnokság

Több gépet is beszerzett a Körmendi Városgondnokság

Eddig mindig pluszpénzbe került segítséget kérni ezekhez a feladatokhoz.

Felülős fűnyíró traktort is szerzett a városgondnokság, emellett két damilos fűkasza és nagy teljesítményű motorfűrész segíti a város rendbentartását – tudatta a vaol.hu.

Körmend egyébként folyamatosan fejleszt az elmúlt években. A képviselő-testület támogatásával és egy pályázat segítségével vettek korábban univerzális markológépet, mellyel kiválthatják a kézi munkaerőt és több feladat is megvalósítható. Ugyanekkor szereztek be egy kistraktort is – adta hírül a vaol.hu.

Fotó: MP – vaol.hu

B.A.