Körmend: új tornaszobát kapott a szociális otthon

Igazi újdonsággal kezdi az új esztendőt a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ: felújított tornaszobát adtak át a közelmúltban.

Tornaszobát adtak át a szociális otthonban Körmenden. Korábban lakóházként működött az épület, egészen másra tervezték – mondta el a felújított helyiséggel kapcsolatban Szálkai Istvánné, az intézmény vezetője.

A megnyitón kiderült, hogy a pincében a korábbi tárolóhelyiségek átalakításával hozták létre a tornaszobát, mely azért szorult felújításra, mert a falak penészedtek és vizesedtek. Nagy szükség volt már a munkálatok elvégzésére – tudatta a vaol.hu.


Mivel a szociális központ nem tudta volna fedezni a költségeket, a helyi önkormányzat, a Lions Klub, Dr. Batthyány-Strattmann László Kórházért Közalapítvány és a Reménysugár Közhasznú Alapítvány fogott össze, hogy támogassák az intézményt.

A tornaszobát modern fűtéssel és szellőzőrendszerrel szerelték fel, valamint megfelelően szigetelték.

Bebes István polgármester a megnyitón kiemelte az ellátás fontosságát és a szociális odafigyelést, s megjegyezte: Körmend a városi rendeletekben is igyekszik mindenben támogatni az intézményt – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Jámbori Tamás

B.A.