Körmenden 100 munkahely szűnt meg gyárbezárás miatt

Nemzetközi cég csukta be kapuit a közelmúltban – A Prevent csoportnak Vas megyében, Körmenden is volt gyára, s a bezárás miatt itt is száz ember veszítette el a munkáját.

2017 február végével bezárta magyarországi üzemeit a nemzetközi, osztrák tulajdonú Prevent csoport, amely autóülés-huzatok gyártásával foglalkozott. Az intézkedés Vasi és Zala megyei településeket is érintett.

Összesen 300 dolgozó munkája szűnt meg, Vas megyében Körmenden veszítette el 100 ember az állását. Körmend mellett név szerint Lentit és Nagykanizsát érintette a gyárbezárás.

Az osztrák tulajdonú Prevent cég bezárta körmendi üzemét 

Az osztrák tulajdonú Prevent cég bezárta körmendi üzemét

A vaol.hu értesülései szerint a napokban történne meg a végkielégítések kifizetése, a pénz egyelőre késik, a körmendi illetékes pedig jelenleg Romániában van.

A leépítésről a hírek szerint korábban, egy hónappal ezelőtt értesültek a dolgozók, van, aki el is kezdett munkát keresni.

A vaol.hu úgy tudja, a termelés folytatódik, de a teljes folyamatot Bosznia látja majd el, ide viszik a céget.

Körmend polgármestere, Bebes István a vaol.hu-nak azt mondta, sajnálattal értesültek a gyár bezárásáról, hiszen minden üzem és vállalkozó fontos a város számára. Természetesen tiszteletben tartják a Prevent döntését.

A polgármester hozzátette, hogy nagyjából 30-40 körmendi lakost érint a gyár elköltöztetése.

Fotó: Szendi Péter

B.A.