Környezetbarát iskolát hoznak létre Sárváron

Nemsokára végére ér a sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola felújítása. Az intézményt 240 millió forintból korszerűsítik, az infrastrukturális újítást önkormányzati és uniós forrásból állják.

Küszöbön áll a Gárdonyi Géza Általános Iskola felújítása. Az intézmény korszerűsítéséhez 138 millió forintot biztosított Sárvár önkormányzata, a többi uniós forrásból valósul meg. Az összesen 240 milliós felújítás során az iskola környezetbaráttá is válik – írta meg a vaol.hu.

Máhr Tivadar alpolgármester elmondta, hogy heti szinten tartanak műszaki egyeztetéseket, a teljes kivitelezés néhány héten belül megvalósul. Már csak az utolsó simítások hiányoznak. Vakolat kerül a homlokzati hőszigetelésre.

Hamarosan kész a Gárdonyi Géza iskola felújítása Sárváron

Hamarosan kész a Gárdonyi Géza iskola felújítása Sárváron

Máhr hangsúlyozta, hogy Sárvár iskolarendszere immár igazi 21.századi körülményekkel szolgál, hiszen a katolikus iskola 2 milliárd forintos bővítését is befejezték már – tudatta a vaol.hu.

Németh Ernő iskolaigazgató elmondta: a tetőszerkezet 180 napelemet kapott, az épületet hőszigetelték, hőszivattyús fűtési rendszert építettek ki, s a 200 radiátort is lecserélték. Nyílászárókat cserélnek és a padlásszint is szigetelve lesz. Modernebbé teszik a világításrendszert. Az új berendezéseknek köszönhetően jelentősen csökken az intézmény fogyasztása - adta hírül a vaol.hu.

Fotó: Pajor András

B.A.