Koronavírus - Mi a teendő az italozó csoportosulásokkal?

Nemcsak Vas megyében jelent problémát, hogy italozó és dohányzó csoportok alakulnak ki a boltok előtt, akik nem veszik tudomásul a kijárási korlátozást. Az Operatív Törzs választ adott ezekre a gondokra.

A koronavírus okozta helyzetben Vas megyében és számos más megyében is gondot jelent, hogy délutánonként az alkoholt is kínáló dohányboltok előtt egyes emberek csoportosulni kezdenek, dohányoznak és isznak, nem törődve a kijárási korlátozással – írta meg a vaol.hu.


Kiss Róbert rendőr-alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta: az önkormányzatok békeidőben is szabályozzák a közterületen történő alkoholfogyasztás mértékét, ez nemcsak a jogrendi időszakra igaz – vagyis közterületen a szeszes ital fogyasztása tiltott. Ha valaki ilyet tesz, az szabálysértés, s a magyar rendőrség hivatásos állománya eljárhat vele szemben – tudatta a vaol.hu.

Kiss Róbert hozzátette azt is, hogy a kijárási korlátozással kapcsolatos magatartási szabályok betartását folyamatosan ellenőrzik – ezért kérik a lakosságot, hogy ha tapasztalnak szabályszegést,  tegyenek bejelentést a 112-es hívószámon – írta meg a vaol.hu.

B.A.