Kőszeg: készül a Pogányi út hiányzó szakasza

Hamarosan birtokba vehetik a közlekedők a Rákóczi utca és a Rohonci út legforgalmasabb szakaszait tehermentesítő utat Kőszegen.

Nemsokára elkészül a 600 méter hosszú, 7 méter széles Pogányi út szakasz, amely Kőszegen a Rákóczi utca és a Rohonci út leginkább forgalmas szakaszait tehermentesíti.

Ez az útszakasz kiépítése a TOP projekt célja, amely Kőszeg déli városrészét fejleszti folyamatosan. A projekt keretében a gyalogos és kerékpáros közlekedés adottságait és infrastruktúrját egyaránt fejlesztik. A projekt elemei összefüggnek a Kőszeget Kőszegfalvával összekötő bicikliút, illetve a kőszegi intermodiális csomópont tervezett kiépítésével – írta meg a vaol.hu.

Készül a kőszegi Pogányi út

Készül a kőszegi Pogányi út

Az út első szakasza a Tesco áruház építésével egy időben készült el. A fejlesztés legfőbb eleme azonban a Pogányi út még nem meglevő szakaszának megépítése. Ezt a kapcsolódó esővíz-elvezető rendszerrel együtt valósítják meg.

Az út kiépítésével természetesen a közvilágítást is megoldják, s elkészül a járda is a lakott területen.

Az épülő Pogányi út mellett egyébként már térköveket raknak le az új, 600 méteres kerékpárút északi oldalán. Ennek befejezését a Pogányi úttal egyidőben tervezik, 2019 novemberében – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Ohr Tibor

B.A.