Közel 2 milliárdos segítséget kap Sárvár

Lobbizott a Vas megyei városért Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője – Így Sárvár kap támogatást és elkerülheti egy igencsak problémás helyzetet.

Sárvár 1,8 milliárd forintos segítséget kap – ezzel lehet mód a települést veszélybe sodró helyzet elkerülésére – jelentette be Facebook-oldalán Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.
 
A város a fürdő 2009 és 2010 közötti fejlesztésének egy részét csupán kötvénykibocsátásból tudta megoldani, azonban az összeg törlesztése egyre nagyobb gondot okoz a koronavírus miatt előállt helyzetben – írta meg a vaol.hu.
 
Támogatást kap a Sárvári Fürdő
Támogatást kap a Sárvári Fürdő
 
A törlesztést az önkormányzat sem tudta átvállalni, s ha előáll a fizetésképtelenség, Sárvár és a fürdő is nehéz helyzetnek nézett volna elébe: jövőjük és a helyi turizmus egyaránt csődközeli állapotba juthatott volna.
 
Mint Ágh Péter elmondta, nem hagyhatták, hogy a turisztikai szempontból fontos település lehetetlen helyzetbe kerüljön. A kormány segítséget nyújtott Sárvárnak az országgyűlési képviselőn keresztül – tudatta a vaol.hu.
 
Sárvár támogatási kérelmet írt, melynek eredményeképpen 1,8 milliárd forintot juttatnak a településnek – így nem kell újabb hiteleket felvenniük a törlesztéshez – közölte Ágh Péter a Facebook oldalán.
 
Fotó: VN-archív
 
B.A.