Kutatási és fejlesztési központ épül Kőszegen

Közel 9 milliárd forintból épül át a MÁV volt gyermekotthona, ahol kutatási és fejlesztési központot, valamint egyetemi campust alakítanak ki.  

Kőszegen 9 milliárdos nagyberuházás indul. A MÁV egykori gyermekotthonából kutatás-fejlesztési központ és egyetemi campus épül. Az intézményben a globalizáció miértjevel és trendkutatással is foglalkoznak majd. A beruházás állami fontosságú és a kivitelező a West Hungária Bau Kft. lesz. 

A nettó 8,9 milliárd forintos beruházás fő célja, hogy megfelelő környezetet biztosítsanak a legtehetségesebb magyar és külföldi kutatók számára ahhoz, hogy Kőszegen tudjanak kutatni. A projekt magába foglalja azt is, hogy nemzetközi szinten biztosítsák a tudományos élet feltételeinek megteremtését. 

koszeg_kozpont_torzs

Az egyetemi campus is itt jön létre

A felújítást követően itt jön létre a  Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK), valamint a a Pannon Egyetem új kőszegi kampusza is. Az épületegyüttes teljeskörű korszerűsítésen fog átesni több mint 7700 négyzetméteren. Az intézményhez egy 600 négyzetméteres vendégház is kapcsolódik, amely szintén felújításra kerül majd. 

Az épülethez kapcsolódó park is megújul, az egyetemi professzorok pedig külön szobákat kapnak az intézményben. Az adminisztratív irodák mellett sportközpontot és kávézót is átadnak majd a campuson belül. 

Forrás: Hello Vidék, Magyar Építők
CS.SZ.