Megújulnak az utak Vas megye déli részén

Hamarosan indul a munka: közel 3,1 milliárd forintból újítják fel kilenc útszakasz burkolatát Vas megye déli területén. A munkálatok elkezdésével csak a zord időjárás miatt várnak.

Megújulnak a közeljövőben Dél-Vas megye útjai. Kilenc útszakaszt érint a felújítást, melyet nagy részben magyarországi forrásból, összesen 3,1 milliárd forintból oldanak meg – írta meg a vaol.hu.

A munkálatok azonnal elkezdődnek, amint jobbra fordul az idő. Először az aszfaltot marják fel, majd két rétegben új burkolatot helyeznek a rossz állapotban levő utakra – adott tájékoztatást Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója.

Szentgotthárd is érintett Dél-Vas megye útfelújításaiban

Szentgotthárd is érintett Dél-Vas megye útfelújításaiban

A burkolatcsere több szakaszon érinti Szentgotthárdot. Munkálatok lesznek a gimnázium és a körforgalom között, a benzinkút és a vasútállomás közötti részen – mindkettő a 7459-es számú út.

Burkolatot cserélnek majd a Hunyadi buszállomás és az Ady utca között, s teljesen megújul a Kossuth-utca a város saját beruházásából – tudatta a vaol.hu.

A felújítandó utak utoljára 1983-ban lettek teljesen megújítva, azóta csak kisebb javításokat végeztek rajtuk.

A beruházásból, mely összesen 3,1 milliárd forint értékű, 2,4 milliárd forint hazai forrás – a többit az Európai Unió adja.

Az útfelújításban érintett Vasvár, Körmend, a Körmend-Ják-Szombathely összekötő út, Jánosháza, valamint a 87-es főút, Vasszécsenynél – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Szendi Péter

B.A.