Megújuló utak Vas megyében

Több Vas megyei település is kap rendkívüli forrást a Belügyminisztériumtól, amelyek jó részét fordítják az utak megjavítására.

Öt településen költenek a közeljövőben a Belügyminisztérium által juttatott, rendkívüli, ún. vis maior forrásból útjavításra Vas megyében. Az országban összesen 140 helyiség kapott ilyen pénzt.

Vis maior döntések október elején immár kilencedik alkalommal születnek, a nyolcadik döntés értelmében osztanak pénzösszeget a vasi településeknek is. A listát szeptember végén hirdették ki.

Úthelyrehozásra kell költeni több Vas megyei településen

Úthelyrehozásra kell költeni több Vas megyei településen

Október folyamán 65 önkormányzatnak nyújtanak támogatást az országban. Vas megyében Rönökre, Csehimindszentre és Szentgotthárdra esett a választás a kilencedik körben.

A legnagyobb összeget az utóbbi kapja, 13,5 millió forintot, mivel a nyári esőzések jelentős károkat tettek a település útjaiban. Csehimindszent 3,4 millióhoz, míg Rönök 2,6 millió forinthoz jut. Ezek a települések is az utak javítására fognak költeni.

A vis maior döntések nyolcadik ütemében Vas megyéből két önkormányzatot támogatnak az országos 75-ből. Kétvölgynek 3,2 milliót juttatnak úthelyrehozás céljából, Szakonyfalunak 7,5 millió forintot. Utóbbiaknál út-, híd-, pince- és partfaljavítást is véghez kell vinni az összegből - írta meg a vaol.hu.

B.A.