Megújult a közösségi ház Harasztifaluban

Február 26- án ünnepélyes keretek között átadásra került az ötvenöt millió forintból megújuló katolikus közösségi ház Harasztifaluban, hamarosan pedig a Völgyes Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény is méltó helyére kerülhet.

2022. február 26-án , a Magyar Falu Program pályázatának köszönhetően, átadták a teljes egészében megújult egyházi közösségi épületet Harasztifaluban. 

A beruházás 2019 és 2022 között, két pályázati ütemben valósult meg. A fejlesztésekben kivitelezték a teljes épület víz elleni szigetelését, a födém hőszigetelését, kialakítottak szociális helyiségeket és konyharészt.

A projekt által olyan használati eszközök beszerzése valósulhatott meg, mint például  televízió, projektor, sörpad garnitúrát, hangosítási rendszer. Mindez lehetővé tette, hogy az épület alkalmas legyen a rendezvények, közösségi programok lebonyolítására, ezen túlmenően pedig a Völgyes Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény lehetőséget kapott, hogy egy megszépült, kiállításhoz méltó helyre kerüljön vissza.

V. Németh Zsolt, miniszteri biztos így fogalmazott: “A helytörténeti gyűjteményben nemcsak porosodnak majd a régi emlékek, hanem össze tudnak jönni a településért tenni akarók”.

A felújított épületet Rátkai Imre plébános szentelte meg.

 

G.B.

 

(Forrás: Wikipedia)