Nagyszabású útfelújítások zajlanak Kőszegen

Kőszegen jelentős mennyiségű útszakasz felújítása zajlik a nyári hónapokban, amelynek része a parkoló felújítási program, a szennyvízcsatorna korszerűsítése és a közösségi közlekedés fejlesztése. 

A nyári hónapok Kőszegen az útfelújításokról, a parkolófelújítási programról, a szennyvízcsatorna korszerűsítéséről és a közösségi közlekedés fejlesztéséről szólnak

Kőszegen számos helyszínen zajlanak jelenleg is az  út- és parkoló felújítási munkálatok. A Várkörön, a Vámház utcában, a Herman Ottó utcában, a Borsmonostori utcában, a Petőfi téren és környékén, a Szent Lénárd utcában, a Hunyadi János utcában, a Károlyi Mihály utcában, a Sigray Jakab utcában, illetve az Űrhajósok utcájában is várhatóak felújítások. A rekonstrukciókat a magyar kormány 2,8 milliárd forinttal támogatja ezen helyszíneken. 

A Felső körút szennyvízcsatornájának modernizálása július közepén kezdődött meg, amelyet szintén a magyar kormány által biztosított 2,8 milliárd forintos keretből valósít meg a városvezetés. 

koszeg_utfelujitas_torzs

A több kilométeres új útszakasz mellett több parkolót és minőségibb közösségi közlekedést kaphat Kőszeg

A Szabó-hegyre vezető felújított utat már át is adták Kőszegen. Ennek a projektnek a keretében megújult a Panoráma körút, valamint a Felsőerdő út is. A közel 3 kilométeres szakasz rekonstrukciója mintegy 300 millió forintba került. 

A közúti közlekedési utak fejlesztése mellett a városkörnyéki közösségi közlekedés-fejlesztés is zajlik Kőszegen, amelynek célja a fenntartható városi mobilitás megteremtése, illetve a helyi - és helyközi közlekedés korszerűsítése. A projekt által kibővítik a kőszegi vasútállomást és egy intermodális csomópontot valósítanak meg a városban. A kivitelezés a Szombathely-Kőszeg vasúti szakasz fejlesztéséhez kapcsolódik. 


CS.SZ.