Nyolc mobil traffipax Vas megyében

Öt esztendeje már, hogy magyar rendőrök is részei annak az akciónak, mely TISPOL néven működik – az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata. Vas megyében ennek keretében nyolc mobil traffipaxszal mérik a sebességet az utakon, mostantól többször lehet rájuk számítani.

Magyar rendőrök is részt vesznek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, vagyis a TISPOL akcióiban, immár öt éve, melynek célja az összeurópai sebesség-ellenőrzés. Ennek keretében mértek több helyen is mérik az autósok haladását, Vas megyében április első hetében nyolc traffipaxot vetettek be – adta hírül a vaol.hu.


Arra, hogy hol mérjenek, e-mailben bárki tehetett javaslatot. Száz e-mailt kaptak a rendőrök, melyekben összese 126 helyszín volt megjelölve. Közülük választották ki azokat, ahol április 3-4 között sebességet mértek.

A helyiek leginkább a szombathelyi Zanati utat, a Muskátli utcát, illetve a 86-os út Szombathely és Balogunyom közötti, illetve a 84-es út Káld és Hegyfalu közötti szakaszát javasolták.  

Ezeken a helyszíneken a továbbiakban is gyakran helyeznek majd ki traffipaxot – adta hírül a vaol.hu.

A rendőrök emellett fokozottan ellenőrzik majd a balesetveszélyesnek számító 84-es, 86-os és 87-es utakat is, ám lakott területen belül bárhol mérhetik majd a sebességet – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Horváth Balázs

B.A.