Önerőből újítja tovább a bérlakásokat Csepreg

A szociális bérlakás-felújítási program új szakasza kezdődött el a Vas megyei településen. Csepreg önerőből folytatja a munkát, amely a nyílászáró cserével vette kezdetét.

Megkezdték Csepregen az önkormányzati szociális bérlakások felújításának folytatását. A nyílászárók cseréje van az első helyen, a munka a tetőszerkezet felújításával folytatódik majd – tudatta a vaol.hu.

A bérlakások közül egy közös udvaron osztozik a Deák utca 8-as és a Hunyadi utca 12-es szám, ezen két épület teljes körű felújítását határozta el a csepregi önkormányzat.

Vlasich Krisztián polgármester elmondta: a város költségvetéséből biztosítottak a két, 4-4 lakást tartalmazó ház felújítására pénzt, mivel az elmúlt években jelentősen leromlott az állapotuk és karbantartásukkal sem foglalkoztak. A gazdálkodás azonban most következetes volt, így a felújítást fedezni tudják – írta meg a vaol.hu.

A beruházás első szakasza március közepe óta tart, ennek során az ablakokat és ajtókat hőszigetelik, bár a Hunyadi utcára számozott háznál egy lakás érintett csupán, többségüket teljeskörűen felújították tavaly és újraépítették a kéményeket is. A részfeladat 3 millió forintba került.

A település vezetése lecseréltetné a szélfogókat és a pincehelyiségek ajtaját, a tetőszerkezet felújításán pedig március második felében dolgoznak – ez 10 millió forintos kiadást jelent Csepregnek – adta hírül a vaol.hu.

Fotó: VN - vaol.hu

B.A.