Óvintézkedéseket tett a büki Nestlé a koronavírus miatt

Munkatársaik egészsége és biztonsága érdekében több óvintézkedést hozott meg a Nestlé Hungária Kft. Néhány dolgozójukat a napokban hazaküldték.

A büki Nestlé Hungária Kft. állandóan nyomon követi a koronavírus-veszélyt, s komolyan veszi a fogyasztói, dolgozói és működéséhez kapcsolódó közösségek iránti felelősségét – tudatta közleményben az üzem.

A napokban több intézkedést is bevezettek: arra kérték dolgozóikat, hogy március 25-ig függesszék fel külföldi útjaikat, s igyekezzenek más kommunikációs megoldásokat alkalmazni a belföldi kapcsolattartás tekintetében is – vagyis ne a személyes találkozót részesítsék előnyben – írta meg a vaol.hu.


Azokat a munkatársakat, akik a közelmúltban voltak a koronavírus által érintett területeken, így Olaszországban, arra kérték, dolgozzanak lehetőség szerint otthonról a következő 2 hétben. Ha erre nincs mód, akkor hivatalos távollét státuszt kapnak és felmentik őket a munkavégzés alól – tudatta a lap.

Egészségvédelmi és biztonsági intézkedéseket vezetnek be a gyárakban, az irodákban, a logisztikai központokban.

A tájékoztató kitért arra, hogy a Nestlé Hungária nem tud róla, fertőzött volna-e bármelyik magyarországi dolgozója, vagy a fertőzés gyanúja felmerült volna bárkinél is. Az intézkedéseket elővigyázatosság indokolta – tudatta a vaol.hu.

Fotó: vaol.hu

B.A.