Rendelőt adtak át Nemesbődön

A felújított orvosi rendelőt és védőnői szolgálatot is átadták a Vas megyei városban a nyárbúcsúztató nap keretében.

Egész napos nyárbúcsúztatást rendeztek Nemesbődön, ahol az esemény keretében átadták a megújult orvosi rendelőt és védőnői szolgálatot is – írta meg a vaol.hu.

A programot a Nemesbődért Egyesület, a helyi Vöröskereszt és a nyugdíjasklub szervezte.

A település a Magyar Falu program keretében jutott hozzá 5 millió forinthoz, melyből a rendelő szociális blokkját és a védőnői szolgálathoz tartozó egységeket felújították. A munkálatok július 20-án kezdődtek el, s egy hónap leforgása alatt el is készült minden – tudatta a vaol.hu.


Átadták a felújított rendelőt Nemesbődön

Átadták a felújított rendelőt Nemesbődön

Zsizsik Katalin polgármester elmondta: szinte teljesen rendbehozták a rendelőt.

A faluban 118 gyermek él, s közülük csaknem 30 csemete bölcsődéskorú. A családalapításra Nemesbőd kiváló hely – mondta el az augusztus 22-i átadón Ágh Péter országgyűlési képviselő. Beszélt arról is, hogy a település immár három sikeres pályázatot tudhat magáénak a Magyar Falu program keretében.

Az elnyert összegből 2019-ben orvosi-, illetve egyéb eszközöket vettek a közterületek karbantartásához. Idén pedig felújították az orvosi rendelőt.

A nyárbúcsúztató napon egyébként megtartották az elmaradt gyereknapot és díszpolgári címet is adományoztak, Gálos Dezső polgármesternek – adta hírül a vaol.hu.

Fotó: Ohr Tibor

B.A.