RobOlimpia Szombathelyen

Vas megyei diákoknak hirdet ingyenes csapatversenyt a Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület. 

Az AGORA SAVARIA Művelődési és Sportházban kerül megrendezésre 2022.11.24-én a Harmadik Szombathelyi RobOlimpia elnevezésű csapatverseny, ahova elsősorban Vas megyei diákokat vár a Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület, be kell ugyan nevezni a csapatokat, de a versenyen a részvétel teljesen ingyenes. 
 
A csapatok 2-3 diákból állhatnak, akik akár különböző iskolából is érkezhetnek, a lényeg az, hogy nevezési lapot kell kitölteniük, melyben feltüntetik, hogy melyik versenyszámban kívánnak indulni. Három versenyszám kerül meghirdetésre:
 
  1. LEGO robot szumoverseny,
  1. Gyorsasági vonalkövető robotverseny.
  1. Gyorsulási - Drag Racing - robotverseny.

 

LEGO robotokkal is versenyezhetnek a csapatok.

 
LEGO robot szumoverseny:
Fontos, hogy a szumo bajnokság 2 fordulóban indul, az elsőben azon diákok vehetnek részt, akik 2007. január 1 után, a másikban pedig akik 2007.január 1 előtt születtek. 
 
Fontos szabályok a versennyel kapcsolatban: maximum 10 csapat tud nevezni erre a versenyszámra; a csapatok saját számítógépüket és saját LEGO kiegészítőket használhatják csak. Érkezhetnek összeszerelt robotokkal is, melynek súlya maximum 1kg lehet, nagysága pedig 30x30x30 cm. Mivel nincs meghatározva, hogy egy csapatban milyen korú gyerekek lehetnek, így a legidősebb diák korához igazodik a kategorizálás. 
 
Gyorsasági vonalkövető robotok verseny:
Ebben a versenyszámban már 16 csapat nevezése is lehetséges. A csapatok saját robotokat is hozhatnak, valamint meg is építhetik azt a versenyen, mivel a szervezők biztosítanak elegendő időt rá. 
 
Gyorsulási - Drag Racing – robotverseny:
Itt is 16 csapat vehet részt, azonban 2 külön kategóriára lesz bontva a versenyszám: LEGO és nem LEGO robotokra. A versenyben 10 kilométert kell megtenniük az összeszerelt vagy hozott robotoknak. 
 
A csapatok mind a három versenyszámban részt vehetnek. Ha ugyanazzal a robottal kívánnak versenyezni, akkor a Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület elegendő időt hagy arra, hogy a két versenyszám között a diákok átalakítsák a robotokat. 


Forrás: njszt.hu
Kép forrása: pixabay.com - Jogtiszta fotó.
A kép illusztráció.
H.A.