Sárváron kész - Celldömölkön is megújulhat a vasútállomás

Az 50 megújuló vonatállomás program részeként újították fel a sárvári vasúti megállót, s most a celldömölkire is sor kerül.

Befejeződött a sárvári vonatállomás felújítása – az épület teljes homlokzata és a fedett peron is korszerűsítve lett az 50 megújuló vasútállomás program keretében. Ezen belül nemcsak modernebb lett az állomás, de új padok, hulladékgyűjtők is kikerültek az utazók kényelmének fokozása végett – tudatta a vaol.hu.

Lebontották ezen kívül a vízházat, mely közvetlenül az állomás épülete mellett található. Az 1600 négyzetméternyi, felszabadult területen további fejlesztéseket terveznek, erről beszélt a MÁV Zrt. sajtótájékoztatóján – írta meg a vaol.hu.


A felújítási program 2016-ban vette kezdetét, Ágh Péter országgyűlési képviselő közbenjárásával, Kondora István sárvári polgármester és a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója jóvoltából. A felújítási és karbantartási munkálatok 2019 augusztusában kezdődtek.

A modernizálási munkálatok Celldömölkön is folytatódhatnak – tudatta Ágh Péter. Loppert Dániel, a MÁV kommunikáció igazgatója kiemelte, hogy mióta decemberben módosították a menetrendet, kétóránként jár 7 pár vonat – Bakony InterCity elnevezéssel – Budapest, Székesfehérvár és Szombathely között, s Sárvár is a megállók közé tartozik. A szolgáltatást fejlesztették, így egyre többen járhatnak vonattal – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Pajor András

B.A.