Százhúsz fával szépítik meg Sárvár köztereit

Az idén 120 esztendős Sárvári Kerékpár Egylet a jubileum alkalmából nemes feladatra vállalkozott: annyi fával ültetik tele a város köztereit, ahány éves lett az egylet.

Pontosan 120 évvel ezelőtt alakult meg a Sárvári Kerékpár Egylet. A jeles alkalomból a szervezet tagjai fákat szeretnének ültetni: annyit, ahány évesek lettek idén – tudatta a vaol.hu.

Az 1899 márciusa óta létező egylet a Fekete-féle kávéházban jött létre, a nevük akkor Sárvári Vasparipa-Egylet volt. Március 26-án azonban már a ma használt névvel díszített, pajzs alakú jelvényt adták át a tagoknak.

120 fát ültetnek a kerékpár egylet tagjai Sárváron

120 fát ültetnek a kerékpár egylet tagjai Sárváron

A sárvári egylet a város azon részeire ültet majd el összesen 120 fát, amelyen biciklizésre alkalmas út halad át. A kezdeményezéssel zöldebbé varázsolnák Sárvárt és egyben megemlékeznének az elődökről, s üzennek a jövőnek – írta meg a vaol.hu.

Az akcióban részt vesz a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület, a Sárvári Fotóklub, valamint a Honismereti szakkör.

A fatelepítássel a kerékpár-és közutak mentén a környezet frissebb és egészségesebb lesz. A természet körforgását hársfa-ültetéssel szeretnék egyensúlyba hozni – mondta el Wawrzsák Zsolt, az egylet elnöke, aki elültette az első facsemetét – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Pajor András

B.A.