Tennének a klímaváltozás ellen Vas megyében

Megkezdődhez a klímastratégia kidolgozása Vasban: konferencián beszélte át a teendőket az újonnan megalakult Vas Megyei Éghajlatváltozási Platform.

Vas megye is tenni szeretne a klímaváltozás ellen: megszületett a Vas Megyei Éghajlatváltozási Platform, amely a közelmúltban konferencián vitatta meg teendőit a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában.

A projektet magát a vasi önkormányzat indította el. A tagszervezetek képviselői a konferencia előtt aláírták, hogy szeretnének részt venni benne - írta a vaol.hu.

 

Megalakult a Vas megyei Éghajlatváltozási Platform

Megalakult a Vas Megyei Éghajlatváltozási Platform

 

A platform tagjai a Vas Megyei Önkormányzat, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrérgazdasági Kamara, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, a Magyar Tudományos Akadémia KRTK Regionális Kutatások Intézete, a Klímabarát Települések Szövetsége, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány, valamint a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

A rendezvényen nemcsak a szakmai szervezetek képviseltették magukat, számos erdészt, óvónőt és civilt érdekelt az esemény.

A Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Kondora Bálint köszöntőjében kiemelte, hogy a klímaváltozás immár a hétköznapjainkat érinti, ezért igen fontosnak tartják, hogy ne csak a szakmai szervezetek, hanem a lakosság is kellően tájékozott legyen a témában és bevonhassák őket különféle akciókba is.

A Vas megyei Éghajlatváltozási Platform elsődlegesen a megyei klímastratégia kidolgozását tartja feladatának, a híreknek, fejlesztés lehetőségeknek a továbbítása a helyiekhez. Az interneten is adnak tanácsot. Végezetül pedig követni fogják a stratégia megvalósulását - írta meg a vaol.hu.

Fotó: Vas Népe

B.A.