Több mint 20 kannabiszt termesztettek a férfiak

Vádemelésre kerülhet sor egy régóta húzódó, illegális növénytermesztési ügyben – a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai két férfit gyanúsítanak kábítószerbirtoklással, harmadik társukat kereskedelemmel is vádolják.

Összesen huszonhárom tő kannabisz buktatta le az illegális növénytermesztéssel foglalkozó férfiakat – a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai még 2016 áprilisában tartottak házkutatást egy gyöngyösfalui, valamint két szombathelyi házban, ahol rábukkantak a növényekre.

Huszonhárom tő kannabiszt és termesztéshez szükséges kellékeket találtak a rendőrök

Huszonhárom tő kannabiszt és termesztéshez szükséges kellékeket találtak a rendőrök

A három ingatlanban talált, összes 23 tő kannabisz mellett csaknem 800 gramm növényi anyag maradványt találtak a rendőrök, de felfedezték a kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket is, amelyeket lefoglaltak – írta meg a vaol.hu.

Az akció során fény derül rá, hogy a gyöngyösfalui férfi nemcsak termesztette a kannabiszt, de több alkalommal el is adott a kábítószerből, más-más mennyiségeket, a 2015 októbere és 2016 áprilisa közötti időszakban.

A szombathelyi, valamint a gencsapáti férfit kábítószer birtoklással vádolják a nyomozók, gyöngyösfalui társukat viszont azzal is, hogy kereskedett a droggal – a büntetőeljárás most ért a végéhez, ezért a vádemelési javaslatot benyújtották a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre – tudatta a vaol.hu.

Fotó: Vas Megyei Rendőrfőkapitányság

B.A.