Többet keresnek az emberek Vas megyében

Az átlagkeresetek éves én negyedéves szinten is emelkedtek a megyében – bruttó 700 és nettó 400 forinttal – áll a Központi Statisztikai Hivatal jelentésében.

Nőttek az átlagbérek éves és negyedéves szinten is Vas megyében. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint azonban lényeges különbségek vannak a régióban, ugyanis a zalai és a Győr-Moson-Sopron megyei átlag nettókeresetek jelentősen eltérnek egymástól, több mint 50 ezer forinttal – adta hírül a vaol.hu.

Hetedik helyet ért el Vas megye az országos összehasonlításban: akik alkalmazásban állnak, azok havonta bruttó 295.248 forintot kerestek 2018 harmadik negyedévében, míg három hónappal korábban ez az összeg 294.541 forint volt.


Emelkedtek az átlagbérek Vas megyében

Emelkedtek az átlagbérek Vas megyében

A július-augusztus-szeptemberi időszakban a nettó keresetek átlaga 196.339 forint volt Vasban, az azt megelőző negyedében 195.869 Ft.

A KSH adatai alapján tehát nettó 470 forintos emelkedés tapasztalható, illetve hogy 2018 első harmadához képest csaknem 5 ezer forinttal lett több a vasiak átlagfizetése – tudatta a vaol.hu.

Vegyesnek nevezhető ugyanakkor a változás mind negyedéves szinten, mind hosszabbtávon. Július eleje óta ugyanis Győr-Moson-Sopron megyében közel 2400 forinttal csökkent az átlagkereset, Zala megyében pedig 700 forinttal emelkedett.

De ennek ellenére is kiugrónak tekinthető a régióban Győr-Moson-Sopron megye, amely az egész országban 222 ezer forintos nettó átlaggal rendelkezik – Zala megyében ez 170 ezer.

Győr-Moson-Sopron megyében több mint 22 ezer forinttal nőttek a keresetek, átlagban, nettóban 1 esztendő leforgása alatt.

Érdemes kiemelni azt is, hogy a megye országos viszonylatban lemarad Budapest mögött, de második a sorban 222 ezer forintos nettó átlagkeresetével.

B.A.