Tovább bővült a körmendi Batthyány-Strattmann László Múzeum

Új kiállítóteret kapott, valamint új kiállításokkal bővült Körmenden a Batthyány-Strattmann László Múzeum.

Újabb fejlesztéseket és bővítéseket hajtottak végre a körmendi Batthyány-Strattmann László Múzeumban. A múzeum új kiállítótérrel bővült, amelynek köszönhetően új állandó kiállítások nyílhatnak meg benne. 

“Körmend ékessége, a hercegi Batthyány-Strattmann kastély, az ország egyik legjelentősebb műemlék együttesek egyike, amely az óbudai Zichy-kastély, a fertődi Esterházy-kastély, a gödöllői Grassalkovich-kastély és a keszthelyi Festetics-kastély mellett egyik a magyar kastélyépítészetet leginkább reprezentáló, kiemelt jelentőségű építészeti alkotás” - mondta Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közigazgatási államtitkára a tárlat megnyitóján.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a Rába-parton fekvő város önkormányzata a korábbi években mindvégig sikeresen szerepelt a Kubinyi Ágoston Program pályázatain, amelyeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma írt ki.

kormend_muzeum_torzs

Az új kiállítás egyik része, az ebédlő

Körmend városa 2017-ben 10 millió forintot, 2018-ban 12 millió forintot, 2019-ben pedig szintén 10 millió forintot nyert el a pályázat keretein belül. A támogatást a Batthyány-Strattmann László Múzeum állandó kiállításainak bővítésére nyerte el Körmend. 

A jelenlegi támogatások által megvalósuló Szalon és ebédlő a Batthyány-kastélyban című új kiállításnak köszönhetően már digitális elemekkel is bővült a múzeum kínálata. Az új kiállítások június 30-tól látogathatók. 

Forrás és képek: MTI, Körmend város honlapja, Múzeum Körmend
CS.SZ.